Nová alba vydávají I. Khan, October London nebo Nicolay

GRUNDFUNK LOGO

RADIO WAVE – Digitální stanice Českého rozhlasu pro mladé posluchače. Vysíláme v DAB+, DVB-T2, kabelové televizi, na satelitu, v IPTV a na internetu.

vysíláno 13.10.2024

Podcast

Jakýpak by to byl októbr bez Octobera, že? Zpěvák s uměleckým jménem October London, jehož hvězda loni konečně začala strmě stoupat, si vydání svého alba October Nights naplánoval jak jinak, než na říjen a tak nemohl chybět i v našem vysílání. Novinky mají také dcera Chaky Khan Indira vystupující pod uměleckým jménem I. Khan (album Khantagious) a polovina dua The Foreign Exchange – Matthijs Rook, který pro změnu používá umělecké jméno Nicolay (deska Terra Firma). Koncertní sezóna je v plném proudu, takže velkou část vysílání obsadily pozvánky na samostatné koncerty i festivalové události konané v rámci JazzFestBrno, Československého jazzového festivalu v Přerově nebo pražského Respectu.

Jorge Montiel a Juan Laya z Los Charly’s Orchestra oprášili jednu ze svých starších věcí a song You Can’t Beat It tak dostal několik nových kabátů, díky práci remixerů.

Jednou z představovaných novinek je album Nicolaye – Terra Firma. Na ploše patnácti skladeb mu na něm vypomáhá celá řada hostů, nejen z domovského labelu The Foreign Exchange Music. Pokud si chcete desku poslechnout, nebo její autory podpořit, pak zamiřte sem ↓

October London se po roce od velice úspěšné soulové desky The Rebirth Of Marvin (a vánočního EP The Greatest Gift) vrací s novinkou October Nights. Na albu se mísí tradiční R&B zvuk s moderními prvky, což ukazuje jeho všestrannost jako umělce, který propojuje žánry.

I.Khan od své maminky Chaka Khan zdědila nejenom pěvecké nadání, ale i krásně rozeznatelný hlas. Letos jím obohatila své právě vyšlé EP Khantagious.

Muzikanti z projektu The Headhunters, kteří pokračují v jeho odkazu, mají venku nové album The Stunt Man, které můžete slyšet a případně jeho autory i podpořit tu ↓

Playlist dílu najdete tady. https://www.groove-on.cz/grundfunk/playlists/playlist-grundfunk-13-10-2024/