Deluxe edice alb i koncertní pozvánky: Brno bude do prosince hlavním městem funku a groovu

GRUNDFUNK LOGO

RADIO WAVE – Digitální stanice Českého rozhlasu pro mladé posluchače. Vysíláme v DAB+, DVB-T2, kabelové televizi, na satelitu, v IPTV a na internetu.

vysíláno 6.10.2024

Podcast

Začátek října přinesl deluxové verze dříve vydaných alb, proto jsme se zaměřili na bonusové skladby z rozšířených desek Black Rainbows od Corinne Bailey Rae, Adult Contemporary od Chromeo nebo alba Brother Sister od The Brand New Heavies. Novinkami týdne nás provedl řecký producent Dimitris Dimopoulos s deskou Right Time a také britská kapela The Boom Yeh, vracející se po delší odmlce na scénu s albem Near-Earth Objects. Prostor jsme věnovali desce Remedy od Doobie Powella a nechyběly koncertní pozvánky na festival Groove Brno s Fun Lovin’ Criminals a FORQ nebo pražský koncert Ghost-Note.

Vysílání nám otevřela Corinne Bailey Rae se skladbou SilverCane, která se objevuje na vydané deluxe verzi její původně loňské desky Black Rainbows. ↓

I Chromeo se vytasili s rozšířenou verzí svého posledního alba Adult Contemporary. Z nabídky pěti kousků navíc oproti původní verzi, jsme vám vybrali remix skladby Replacements a vy si můžete vychutnat celé album třeba tady:

Doobie Powell se umí otáčet a díky své pracovitosti zásobuje fanoušky každý rok novým albem. To letošní se jmenuje REMEDY a obsahuje 15 skladeb v délce téměř hodiny a půl.

Dimitris Dimopoulos se po třech letech od své předchozí desky vrací se svým třetím studiovým albem Right Time. Tentokrát mu s ním pomohla řecká zpěvačka Elena Fornaro, která do jeho hudby napsala a nazpívala svoje texty. Poslechnout si všech deset skladeb a případně i oba muzikanty podpořit můžete tu:

The Brand New Heavies se po 30. letech od vydání alba Brother Sister k němu vrací v značně rozšířené verzi, včetně remasterovaného zvuku. Tak si to hoď do uší ↓

Pravidelná rubrika Groove Window představila britskou partu The Boom Yeh a to prostřednictvím jejich nejnovějšího počinu Near​-​Earth Objects. Ten můžete slyšet a muzikanty i jejich hosty na něm účinkující třeba podpořit tu:

Playlist dílu najdete tady. https://www.groove-on.cz/grundfunk/playlists/playlist-grundfunk-6-10-2024/